Start » anti alkohol » Bingolotto

Bingolotto

Är det någon i Sverige som inte hört talas om Bingolotto? Spelformen blev snabbt en stor TV-succe under 1990-talet. Ursprungligen var Bingolotto en mindre företeelse i Göteborgsområdet men när det kom ut på riks-TV blev det den stora succén alla känner till idag.

Idag är intresset möjligen något mindre men det är fortfarande en viktig del i hur idrottsföreningar får in pengar till sina verksamheter. Många idrottsklubbar väljer att låta sina medlemmar sälja bingolotter och kan på det viset få in en stor summa pengar varje år.

Bingolotto och dess idé

Bingolotter säljs till personer som tycker det är roligt att spela och att titta på TV-programmet. Man får se dragningarna live och det skapar en känsla av spänning. Orkar man inte se programmet kan man se resultaten på nätet efter att programmet är avslutat. Många anser att det är socialt och tittar på Bingolotto på lördagkvällar tillsammans i familjen eller med vänner. Ibland sänds specialprogram som till exempel uppesittarkvällen inför nyår, då med lite extra påkostade vinster.

Det är inte bara privatpersoner som vinner pbingolottoå Bingolotto utan en stor del av syftet med att Bingolotto finns är att generera pengar till idrottsföreningar runt om i landet. Varje vecka fördelas olika summor till föreningar vilket gör att framför allt mindre föreningar får ett litet tillskott i kassan.

Det finns möjlighet att prenumerera på lotter om man vill spela varje helg. Annars är det vanliga att man känner någon som säljer, oftast en ungdom från en idrottsförening. Genom att köpa lotter av just den personen, stöttar man deras förening.

Man ska vara uppmärksam på att även en spelform som Bingolotto, som säkerligen verkar nog så harmlös, kan skapa ett spelberoende hos människor som ligger i riskzonen för ett spelmissbruk. Det läggs säkert större summor på onlinespel än på bingolotter, men det bygger på samma spänning när man tror att man har chans att vinna något.