Start » anti alkohol » Folkspel

Folkspel

I Sverige har man lyckats skapa ett unikt föreningsliv som samlar människor med likadana intressen under ordnade former. Tack vare engagerade eldsjälar är alla välkomna att delta i den fantastiska gemenskapen och får möjlighet att utöva sina favoritsysselsättningar. Ett föreningsliv är dock inte en naturlig del av samhället, utan kräver såväl tid som pengar. Det är här Folkspel dyker upp i bilden.

Folkspel är ett spelbolag som stöder det svenska föreningslivet och har under sina 25 verksamma år genererat i makalösa 16 miljarder kronor till olika föreningar. Den ideella organisationen är fullständigt obunden och består utav 72 separata riksorganisationer runt om i landet. Kortfattat är det Folkspel som genererar pengar till dessa organisationer som i sin tur kan upprätthålla sina aktiviteter tack vare en kontinuerlig ekonomisk tillväxt.

Bingolotto- det mest kända spelet hos Folkspel

Konceptet fungerar genom de framgångsrika lotteriprodukterna som kommit att bli en del av den svenska kulturen. Den i särklass kändaste produkten som hör till Folkspel är BingoLotto. Till de nyare produkterna som finns i den populära produktkatalogen hör Kosing, Sverigelotten, Online-Bingo på bingolotto.se och BingoLottos Julkalender. Samtliga produkter är fantastiska i sig och har oerhörd potential att samla in pengar till Sveriges föreningsliv.

BingoLotto har funnits med bland Fofolkspellkspels produkter sedan verksamheten drog igång för 25 år sedan. Sammanlagt har man dragit in flera miljarder kronor tack vare BingoLotto och 250.000 aktiva föreningsmänniskor säljer varje vecka hundratusentals lotter. Faktum är att 70% av den totala försäljningen sker genom föreningarna som oavkortat får tillgång till överskottet. Förutom den traditionella försäljningen kan man som spelare prenumerera på BingoLotto och själv välja till vilken förening överskottet ska gå.

En annan produkt i Folkspels sortiment som under de senaste 10 åren växt i popularitet är Sverigelotten. Spelaren som skrapar lotten kan vinna makalösa 25 miljoner kronor, samtidigt som åtminstone 8 kronor av varje såld lott går till föreningslivet.