Start » anti alkohol » NSF – Nykterhetsrörelsens scoutförbund

NSF – Nykterhetsrörelsens scoutförbund

I Sverige finns NSF, Nykterhetsrörelsens scoutförbund. De är obundna både politiskt och religiöst men samarbetar med andra organisationer som IOGT-NTO och Scouterna.

Målet för NSF

NSF önskar att medlemmarna ska utvecklas till självstännsfdiga personer som kan ta eget ansvar. Alla medlemmar verkar för att leva utan alkohol och droger och man vill lära de unga medlemmarna detta.

Medlemsskap

Man kan bli medlem från 8 års ålder. Ibland finns familjescouting och då har ålder ingen betydelse eftersom familjen gör saker tillsammans. Någon övre åldersgräns finns inte utan alla är välkomna när som helst.

Aktiviteter

NSF arrangerar kurser, läger och andra roliga aktiviteter tillsammans med sina medlemmar. Eftersom man samarbetar med scouterna är det smidigt att anordna läger.

Utbildning

Inom NSF erbjuds många olika kurser. Alla utbildningar har som mål att stärka individen och skapa bra ledare. Man vill utveckla den lokala scoutverksamheten och ha bra förebilder för kursdeltagarna. Inom scouterna får du lära dig hur man är en bra ledare. Fokus är att lära sig att lyssna och stödja.

Friluftsliv

En stor del av att vara scout är att lära sig bli vän med naturen, att vara ute mycket i skog och mark och prova olika aktiviteter. Ord som spårare, upptäckare och äventyrare används när man arbetar med barngrupper. Stegvis bygger man vidare på barnens naturliga nyfikenhet och de vågar prova nya saker, samtidigt som de allt mer litar på sin egen förmåga.

Föräldrar

Är ditt barn medlem är det inget krav att du som förälder också måste vara medlem men alla är välkomna. Det finns alltid utrymme för att hjälpa till på olika sätt. Det är positivt om föräldrar vill vara med på utflykter och läger eller hjälpa till med skjutsning eller uppfräschning av lokaler.

Försäkring

Medlemmarna är försäkrade när de är med på läger anordnade av NSF. Om olyckan skulle vara framme ska man fylla i en skadeanmälan. Det kan vara bra att veta om du är förälder.